Oryantasyon Çalışmaları:
Çocukların evden ve ailelerinden ilk ayrılık deneyimlerini en sağlıklı şekilde yaşamaları için oryantasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bu süreçte çocuğun okul ortamına ve öğretmenine yavaş yavaş alışması, güven duyması ve ihtiyaçlarını annesi dışında bir başka yetişkinin de karşılayabileceğini deneyimlemesi için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar sırasındaki gözlemler aileler ile paylaşılmakta ve çocuğun ev yaşantısı, doğum bilgileri ayrıntılı bir şekilde aileler tarafından edinilmektedir. Bu süreçte problem yaşayan öğrencilere ve velilere gerekli destek ve yönlendirmeler yapılmaktadır.
Gözlem ve Raporlama:
Tüm çocuklarımız psikoloğumuz tarafından sınıf ortamında gözlemlenir. Oyun ortamında arkadaş ilişkileri, aldığı roller, benimsediği davranış kalıpları, kurallara uyma düzeyi, sosyal becerileri, iletişim düzeyleri, dikkat süresi, sorumluluk alma, paylaşımcılık gibi birçok özelliği hakkında bilgi edinilir. Bu bilgiler ışığında gerekli durumlarda çocuklarla bireysel çalışmalar yapılmaktadır.
Aile Danışmanlığı:
Velilerimizin talep ettiği veya birimimizin ihtiyaç duyduğu zamanlarda velilerimizle bireysel görüşmeler yapıyoruz. Öğrencilerimizin gelişimleri ve problemleri hakkında anne-babaları bilgilendirerek çocuk yetiştirme konusunda gerekli danışmanlık hizmetini sağlıyoruz.
Test ve Envanterler:
Çocukların akademik durumlarını, davranışlarını değerlendirmede ve psikolojik süreçlerini anlamada bir araç olan testler, okullarımızda psikologlar tarafından öğrencilere periyodik olarak ve ayrıca gerekli görülen durumlarda uygulanmaktadır. Test sonuçları ise, en kısa zamanda bireysel görüşmelerde ailelere aktarılır. Öğrencimizle ilgili hangi alanların geliştirilmesi gerekiyorsa bu yönde çalışmalar yapılır. Anaokullarımızda uygulanan testler; • Ebeveyn raporu • Anaokulu öğrenme modeli raporu • Anaokulu dikkat raporu • Anaokulu öğrenci raporu • Anaokulu düşünme becerileri raporu